Bosna i Hercegovina     | 29.10.2019. 12:28 |

Dr. Palameti uručeno priznanje za najboljeg liječnika u HNŽ-u (VIDEO)

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 29. listopada (FENA) - Zavod zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) dodijelio je u utorak dr. med. spec. obiteljske medicine Marneli Palameti priznanje za najboljeg liječnika obiteljske medicine, a njezinom timu priznanje za najbolji tim obiteljske medicine za 2018./2019. u HNŽ-u. 

- Planom rada Zavoda za 2019. godinu, a u sklopu cilja povećanja pokrivenosti verificiranim timovima obiteljske medicine, po prvi put planirana je aktivnost izbora najboljeg liječnika obiteljske medicine u HNŽ-u, odnosno najboljeg tima obiteljske medicine (TOM) u ovoj županiji - istaknuo je direktor županijskog ZZO-a Rade Bošnjak koji je i dodijelio ove odgovorne titule.

Kako je naveo, strateško opredjeljenje i jedna od temeljnih zadaća Zavoda je jačanje primarne zdravstvene zaštite (PZZ), s usmjerenjem na razvoj obiteljske medicine.

- U tom su smislu već nekoliko godina financijskom planom Zavoda planirana nagradna sredstva za jačanje primarne zdravstvene zaštite, odnosno obiteljske medicine. Tako je za prošlu godinu izdvojeno 700.000 maraka, a ove godine 1.400.000  maraka, dok se za iduću nadamo da će biti još prostora povećanju tih sredstava - dodao je Bošnjak.

Dr. Palameta, kojoj je dodijeljena titula najboljeg liječnika, zahvalila je na dodijeljenom priznanju u svoje ime i uime tima.

- Drago mi je da je Zavod prepoznao važnost primarne zdravstvene zaštite, posebice obiteljske medicine i vjerujem da je ovo priznanje za sve naše obiteljske liječnike koji su svakodnevno zalažu za svoje pacijente - rekla je dr. Palameta.

Po riječima ravnatelja Doma zdravlja Marija Kordića, ovo je očekivana nagrada jer u zadnje tri godine predano uz pomoć Zavoda, rade na projektu podizanju kvalitete u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

- Dom zdravlja ima 38 timova na 18 lokacija i svi jednako i dobro rade, a tim dr. Marnele je jedan kotačić koji pokreće cijeli primarni sustav u našem gradu jer se bavimo zdravljem 58 tisuća osiguranika - kazao je dr. Kordić i dodao da će se truditi opravdati ovo priznanje.  

Ravnatelju mostarskog Doma zdravlja dodijeljena je novčana nagrada u iznosu od 2.000 maraka koju će Dom zdravlja moći utrošiti isključivo u svrhu edukacije TOM-a na čijem čelu je najbolji liječnik.

Dva su kriterija po kojima je izvršen izbor najboljeg liječnika, i to ostvareni rezultati rada sukladno QI (pokazatelji kvalitete) i KPI (ključni pokazatelji izvedbe), te anonimno anketiranje osiguranika.   

 Pogledajte http://www.fena.ba/video/3580      

 Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1VKLMPqm4T8QoUF2reoy1cLE1sGwNABcU?usp=sharing

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo