Ekonomija     | 28.10.2019. 16:42 |

Ljubuški: U četvrtak prezentacija projekta 'Cycling Rural'

FENA Saopćenje

LJUBUŠKI, 28. listopada (FENA) - Projekt "Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore –  Cycling Rural" čija je ukupna vrijednost gotovo pola milijuna eura bit će predstavljen u četvrtak, 31. listopada, na uvodnom sastanku u ljubuškom hotelu "Bigeste" od 12 sati.

Projekt se provodi u okviru 2. poziva Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora. 

Kako su organizatori istaknuli, cilj projekta je jačanje i diversifikacija kvalitete turističke ponude te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom, u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine. 

Od 495 tisuća eura koliko je ukupno osigurano za ovaj projekt, EU financira 400 tisuća. Projekt će uvesti standard kvalitete kao što je "Bike Friendly Concept" i tako dati dodatnu vrijednost ovoj županiji i gradu Herceg Novom u Crnoj Gori.

U Zapadnoj Hercegovini cilj je povezati gradove i općine kroz biciklističke rute i na taj način integrirati kulturnu i prirodnu baštinu u priznati turistički proizvod. Lokalne ceste, koje će biti umrežene u biciklističke staze, prolazit će kroz manje naseljena područja koja nisu prepoznata ili vidljiva.

Partneri na projektu su Ured Vlade ZHŽ za europske integracije kao nositelj projekta, Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Turistička organizacija Herceg Novi.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo