Bosna i Hercegovina     | 28.10.2019. 10:58 |

Helikopterski servis RS učestvuje u gašenju požara na Romaniji

FENA Saopćenje

PALE, 28. oktobra (FENA) - Helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske danas je nastavio s gašenjem požara na terenu nepristupačnom za gašenje, u širem rejonu sela Stajna, u općini Pale.

Požar je bio pod kontrolom do jučer kada je “prijetio” da zahvati visoku crnogoričnu šumu Šumskog gazdinstva "Romanija“ Sokolac, saopćeno je danas iz Civilne zaštite RS.

Odmah po saznanju, u 11.30 sati v.d. direktora Uprave civilne zaštite RS je Ministarstvu sigurnosti BiH uputio zahtjev za angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH, ali nisu dobili odgovor, dok je, kako se navodi, Ministarstvo odbrane BiH, po direktnom zahtjevu Uprave civilne zaštite Republike Srpske, odobrio angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH.

Helikopter je dejstvovao u periodu od 15.15 do 17.00 sati i u šest naleta prosipao vodu na požarište, što je u dobroj mjeri onemogućilo daljnje širenje požara.

-Taj helikopter se jučer vratio u svoju bazu i u pripravnosti je, a na Pale je sinoć sletio helikopter Helikopterskog servisa RS, koji će danas nastaviti s gašenjem požara – dodali su iz Civilne zaštite RS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca

Požar kod Šibenika od ponedjeljka ujutro gase i dva kanadera

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije