Bosna i Hercegovina     | 26.10.2019. 14:56 |

Položeno cvijeće ispred mezarja ubijenih policajaca u Velikom parku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. oktobra (FENA) - Delegacija Općine Centar predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem danas je položila cvijeće ispred mezara ubijenih policajaca u Velikom parku, te je učenjem Fatihe odata dužna počast stradalim mladićima.

Na današnji dan prije 26 godina u vojno-policijskoj akciji, pod nazivom "Trebević 2" ubijeno je devet pripadnika Vojne policije Armije RBiH i MUP-a RBiH. Akcija izvedena 26. oktobra 1993. godine označena je kao najveća vojno-policijska akcija koja je za cilj imala uspostavu reda i vraćanje odmetnutih vojnih grupa u sistem.

Cjelokupna akcija pretvorila se u tragediju u kojoj su stradali Admir Hebib, Izet Karšić, Dragan Miljanović, Jasmin Čamdžija, Kemal Kojić, Slaven Markešić, Srđan Bosiljčić, Elvir Šovšić i Hamid Humić. Svi oni ukopani su u Velikom parku u Sarajevu, a tokom današnjeg obilježavanja godišnjice akcije odata je počast stradalim policajcima.

Tadašnji načelnik Policijske stanice Stari Grad Enes Bezdrob izrazio je nadu da će uspomena na hrabre mladiće koji su izgubili živote trajati vječno, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo