Kultura     | 26.10.2019. 10:21 |

Društvo hrvatskih likovnih umjetnika slavi 25. rođendan

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. listopada (FENA) - Društvo hrvatskih likovnih umjetnika (DHLU) obilježava 25 godina postojanja i tim povodom će u utorak, 29. listopada, u Hrvatskom domu hercega Stjepana (HDHS) Kosače u Mostaru otvoriti svečanu revijalnu izložbu Jesenji likovni salon.

"U galeriji kraljice Katarine Kosače imamo priliku izložiti širok spektar radova, nešto više od samog klasičnog godišnjeg presjeka likovne scene. Imamo priliku izložiti presjek likovnosti kroz 25 godina, put kojim je umjetnost išla kroz vrijeme, vremeplov stanja svijesti umjetnika i likovne scene", kazala je predsjednica DHLU-a FBiH Ana Šimić.

Likovnost je umjetnost koja generira ljudsko djelovanje za koje njemački filozof Hegel već u 19. stoljeću kaže kako je to ono osjetilno što se izražava na duhovnom polju, a na tom tragu vrijedi obilježiti i ovu revijalnu izložbu 25 godina djelovanja DHLU-a Federacije BiH.

DHLU FBiH je udruga koja stvara i kreira zanimljive kulturne sadržaje kako u BiH tako i izvan nje, te biva poznatom i priznatom organizacijom za koju mnogi slikari i kipari polažu nade i promiču njezinu vjerodostojnost u krugu umjetnosti.

Programe koje uvijek iznova stvara Društvo hrvatskih likovnih umjetnika programski i idejno odgovaraju šarolikoj i raznovrsnoj publici i u tome ležerno pristupaju nimalo ne bivajući zatvorenom organizacijom, a otvorenost kojom privlače publiku i šire poznavatelje umjetničkih kuloara je snaga mladosti, iskustvo starih i zrelost onih poodmaklih, navodi se u priopćenju.

"Ova revijalna izložba u čast 25-godišnjeg puta kroz umjetnost DHLU-a Federacije BiH neka bude novo svjetlo na kraju tunela mostarske i šire umjetniče grupe", rekao je pisac predgovora i suradnik DHLU-a Ivan Vrljić.

Uz likovna djela posjetitelji će imati priliku uživati u glazbenim točkama mostarskog benda Brainswitch i solo izvedbi mladog londonskog pjevača podrijetlom s Jamaice Ricrawa.

Kruna večeri bit će i dodjela priznanja za životno djelo čuvenom mostarskom fotografu Stojanu Lasiću Stoli koji je ove godine obilježio 50 godina karijere.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Otvorena izložba slika Mladena Ivešića „Duhovni obzori – likovni horizonti“

Izložba slika Lene Kramarić u Muzičkom centru Pavarotti

Mladi crnogorski umjetnici predstavili se u Muzeju Žitomislić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo