Ekonomija     | 26.10.2019. 10:39 |

Portal Indikator.ba dodijelio nagrade najboljim na Sarajevskom sajmu turizma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. oktobra (FENA) - Portal Indikator.ba je sinoć u okviru Sarajevskog festivala turizma uručio priznanja za najbolje poteze u turizmu u sezoni Ljeto 2019. godine.

Plakete za najbolje poteze u BiH uručene su USAID-u za BiH koji je podržao ideju Dragane Mrkonjić iz Ljubatovića kod Žepča da zajedno sa grupom žena na vlastitom gazdinstvu pokrene eko-agro seoski turizam te Kulturnom centru Trebinje za otvaranje revitaliziranog doka na rijeci Trebišnjici sa kojeg je u Trebinju zaplovilo deset tradicionalnih lađa.

Zbog neodaziva predstavnika FlyBosnie svečanosti, priznanje nije uručeno toj aviokompaniji s nacionalnim aviopredznakom, kojoj je odato priznanje za organizovanje prevoza hodočasnika iz Evrope u Međugorje.

Posebno priznanje za izuzetan doprinos u razvoju turizma u regiji jugoistočne Evrope uručeno je crnogorskom Portonovi Resortu.

Prilika također je iskorištena da se priznanje za najbolji potez u turizmu u prošlogodišnjoj ljetnoj sezoni uruči predstavniku Grada Cazina koje nije uručeno prilikom dodjele priznanja organizovane u Hotelu Bank u Kiseljaku početkom decembra.

Ovogodišnje istraživanje portal je radio uz stručnu konsultantsku pomoć prorektorke Sveučilišta u Dubrovniku Ivane Pavlić, pri čemu je poseban fokus bio na odlukama i inicijativama zasnovanim na revitalizaciji zapuštenih prirodnih područja, prenamjeni prostora u korist turističke djelatnosti i redizajn industrijskih objekata koji se više ne koriste za namjenu zbog koje su izgrađeni, saopćili su organizatori. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Turistička zajednica KS najavila manifestaciju Sarajevo Winter Fest

Više od 20.000 noćenja u Kantonu Sarajevo za novogodišnje praznike

Za 11 mjeseci 2021. u BiH 875,8 hiljada turista, i dalje pozitivna očekivanja

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom