Bosna i Hercegovina     | 25.10.2019. 18:17 |

ZHŽ uskoro dobiva elektronske zdravstvene iskaznice

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 25. listopada (FENA) - Zapadnohercegovačka županija (ZHŽ) od 1. siječnja 2020. godine trebala bi uvesti elektronske zdravstvene iskaznice, kazao je resorni ministar ove županije Tomislav Pejić na sjednici Skupštine ZHŽ-a održanoj u petak u Širokom Brijegu.

Ranije ove godine elektronske iskaznice su uvedene i u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), a Pejić je pojasnio kako će iskaznice izgledati.

"Na njoj ćete imati elektronsku ovjeru iskaznica kao i markicu, a bit će u obliku koji je uređen federalnim aktom kojeg ćemo apsolutno ispoštovati", kazao je ministar.

Na sjednici Skupštine raspravljalo se i o migrantskoj situaciji u ovoj županiji, a resorni ministar Zdravko Boras istaknuo je kako se migrante zateknute u ZHŽ-u prebacuje u Salakovac te da MUP ZHŽ-a surađuje s Graničnom policijom BiH.

"Na prostoru naše županije nemamo duži boravak migranata jer naši policajci postupaju po prijavi građana i brzo rješavaju taj problem, a isto tako do sada nisu činili teža kaznena djela", ocijenio je ministar Boras.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Županija Posavska kreće s izdavanjem elektronskih zdravstvenih kartica

U Vladi ŽZH razgovarano o budućoj suradnji sa županijama iz RH

Pejić: Snižavanjem kriterija o mjestu prebivališta nastojimo pomoći obiteljima s djecom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'