Bosna i Hercegovina     | 25.10.2019. 17:24 |

Bosna i Hercegovina i Republika Togo uspostavile diplomatske odnose

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) - Stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima (UN) u New Yorku, veleposlanik Sven Alkalaj, i stalni predstavnik Republike Togo pri UN-u, veleposlanik Kokou Kpayedo, potpisali su Zajedničku izjavu o uspostavi diplomatskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Togo.

Ceremonija potpisivanja obavljena je u prostorijama Stalne misije BiH pri UN-u, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

U razgovoru nakon ceremonije, sugovornici su razmijenili mišljenja o potencijalima za unapređenje i intenziviranje bilateralne suradnje te je obostrano istaknuto da bi razmjena bilateralnih posjeta na najvišoj razni značajno doprinijela produbljivanju prijateljskih odnosa i otvorila nove mogućnosti suradnje.

Sugovornici su također razmijenili mišljenja o aktualnim temama u okviru UN-a, pri čemu je istaknuta neupitna podrška multilateralnim naporima za punu realizaciju Agende 2030, odnosno postizanje 17 ciljeva održivog razvoja, prvenstveno kroz unapređenje ekonomske stabilnosti, poštivanja ljudskih prava i očuvanje međunarodnog mira i sigurnosti.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije