Bosna i Hercegovina     | 25.10.2019. 13:51 |

Zakazana sjednica Skupštine BPK Goražde

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 25.oktobra (FENA) -  Kolegij Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK), utvrdio je dnevni red  sedme redovne sjednice koja će se održati 31. oktobra.

Na dnevnom redu kantonalnog parlamenta, između ostalog naći će se  Prijedlog Zakona o policijskim službenicima BPK kao i Prijedlog Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije, koji bi se trebao razmatrati po skraćenom postupku.

Pred poslanicima će se naći i prijedlog Odluke o razrješenju člana Komisije za privredu i ekonomsku politiku Skupštine BPK, prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o izboru stalnih i povremenih radnih tijela Skupštine BPK kao i prijedlog Odluke o utvrđivanju naknade predsjedavajućem, članovima i sekretaru Nezavisnog odbora.

Takođe, na dnevnom redu je i Izvještaj o radu i poslovanju JP „Bosansko-podrinjske šume“ d.o.o Goražde za 2017. i 2018.godinu, Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana JU Služba za zapošljavanje BPK za prvih šest mjeseci ove godine te Izvještaj o dodjeljenim koncesijama i efektima od koncesija za 2018.godinu.

Predviđeno je i razmatranje Informacije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) kao i Odluke Upravnog odbora KCUS o davanju saglasnosti o pokretanju aktivnosti rušenja starog dijela objekta Stara radiologija-Klinička farmakologija i objekta radionice. Skupština BPK na ovoj sjednici trebala bi razmatrati i inicijativu poslanika Damira Žuge u vezi nabavke cestovne vage.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo