Bosna i Hercegovina     | 24.10.2019. 15:43 |

Ambasador Narodne Republike Kine Ji Ping posjetio Fenu (VIDEO)

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 24. oktobra (FENA) - Ambasador Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Ping posjetio je danas Federalnu novinsku agenciju (FENA) gdje je s generalnim direktorom Agencije Elmirom Huremovićem razgovarao o unapređenju saradnje.

Ambasador Ji izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku posjetiti Fenu budući da je, kaže, upoznat s njenim radom, ističući da bi saradnja između Ambasade i Agencije trebala biti ojačana i u budućnosti.

- Dužnost ambasadora u BiH preuzeo sam prije deset mjeseci tokom kojih sam primijetio da razumijevanje između naroda dvije zemlje još uvijek nije dovoljno. Zato se nadamo da će Fena biti most koji će ojačati međusobno razumijevanje među našim građanima - dodao je Ji.

Da je Narodna Republika Kina sve prisutnija  u Bosni i Hercegovini kroz ekonomske i kulturne aktivnosti ocijenio je i generalni direktor Fene Elmir Huremović.

- Kao vodeća novinska agencija i javni servis Fena je pratila sve aktivnosti koje se provode u organizaciji ili suorganizaciji Ambasade Narodne Republike Kine u BiH - naglasio je Huremović.

Svjesni uticaja i značaja ove prijateljske zemlje, Huremović je najavio da će Fena i dalje nastojati u partnerstvu s kineskom agencijom Xinhua biti medijski most u jačanju saradnje i boljem razumijevanju između Bosne i Hercegovine i Narodne Republike Kine.

- Cijenimo interes koji je ambasador Ji pokazao za rad Fene i drago mi je što sam bio u prilici razgovarati s njim i upoznati ga s dosadašnjim aktivnostima i razvojnim planovima Agencije - dodao je Huremović.

Direktor Fene upoznao je ambasadora i o činjenici da je Fena jedina novinska agencija iz Bosne i Hercegovine koja je punopravna članica Evropske alijanse novinskih agencija (EANA), a u aprilu naredne godine Fena će biti domaćin proljetne konferencije te alijanse.

Sagovornici su razgovarali i o konkretnijim zajedničkim aktivnostima Ambasade i Agencije i složili se da za to itekako ima prostora. Ambasador Ji je posjetio i redakciju Fene, gdje se upoznao s načinom rada vodeće novinske agencije u BiH.

Pogledajte http://fena.ba/video/3558

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1o4T1cUbF_P-YpiKLGuOvjaBjOjRrPZzw?usp=sharing

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Najave događaja za 09.04.2024. godine (utorak)

Najave događaja za 08.04.2024. godine (ponedjeljak)

Najave događaja za 08.04.2024. godine (ponedjeljak)

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel