Ekonomija     | 24.10.2019. 14:07 |

Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja TK nagrada Globallocal (VIDEO)

FENA Alma Zukanović

TUZLA, 24. oktobra (FENA) - U okviru Drugog svjetskog kongresa poduzetnika koji je održan u Skoplju, predstavljeni su projekti i dodijeljene nagrade i priznanja lokalnim i regionalnim zajednicima, te javnim institucijama koje značajno doprinose održivom razvoju poduzetništva.

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK dobitnik je Zlatne nagrade i priznanja "GLOBALLOCAL" za kreiranje dobrog ambijenta za rad poduzetništa u srednjoj i jugoistočnoj Evropi u 2019. godini.

Konačnu odluku o laureatima  za 2019. godinu donio je Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja  "GLOBALLOCAL". Osamnaest istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, trgovinu, finansije i poduzetništvo iz devet zemalja srednje i jugoistočne Evrope donijelo je odluku da Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona dodijeli Zlatnu nagradu i priznanje "GLOBALLOCAL" za kreiranje dobrog ambijenta za rad poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi u 2019. godini.

Sekretar Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK Azra Gavranović kazala je da su iz oblasti turizma i saobraćaja izdvojili nekoliko stavki, među kojima smo naglasili projekte "Kupujmo domaće", Turistički forum, Turističku patrolu te poboljšanje putne infrastrukture.

Ova nagrada je vrlo značajna za Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK, navodi Gavranović.

- Bila sam u Skoplju, uime ministra i zaposlenika, preuzela nagradu punog srca. Čestitam svim zaposlenicima i ministru na postignutom rezultatu i osvojenoj nagradi. Također zahvaljujem onima koji su nas predložili  - kazala je.

Prema odluci organizatora predlagači njihove i nominacija ostalih učesnika nisu niti će biti poznati.

Gavranović je kazala da nisu znali ko ih je predložio, ali da su im zahvalni.

- Predlagatelji su pored organizatora mogli biti bilo koja privredna društva, ili javne institucije i mediji - istakla je.

Priznanje je još jedan podstrek za ostvarivanje još boljih rezultata u unaprjeđenju i podizanju kvaliteta usluga koje ovo ministarstvo pruža u cilju bržeg razvoja Tuzlanskog kantona, kaže Gavranović.   

Pogledajte http://fena.ba/video/3557

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1gBCaBn9mCD7gplOdl3hTv2_kXGTiNKvx?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Aluminij Industriji u Zagrebu dodijeljena ESG nagrada

Sajam bh. knjige u Geteborgu - Nagrada 'Meho Baraković' za 2024. bh. piscu Izetu Muratspahiću

Ministarstvo zdravstva i socijalne politike KSB-a plaća premiju za 25.000 umirovljenika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo