Servisne informacije     | 24.10.2019. 13:33 |

Duga zadržavanja na izlazu iz BiH na GP Bosanska Gradiška

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. oktobra (FENA) - Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00.30 do 04.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo, tunel Karaula je zatvoren za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prijevoja Karaula.

Na magistralnom putu M-18 Kladanj-Stupari zbog sanacionih radova danas do 15.00 sati saobraćaj se povremeno obustavlja u trajanju do 15 minuta.

U toku su i radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac-Jablanica, zbog čega je saobraćaj obustavljen od 08.00 do 18.00 sati.

Večeras od 20.00 sati do sutra (25.10.) do 06.00 sati zbog radova na redovnom servisiranju tunela 1.mart, obustavlja se saobraćaj na autoputu A-1 smjer Lašva-Zenica Jug.

Tokom noći (24./25.10.), u periodu od 02.00 do 08.00 sati na relaciji Žunovnica-Blažuj-Vlakovo-autoput A-1-Lašva-Vitez-Novi Travnik-Bugojno-Kupres Livno-Glamoč-Gladna Brda obavljati će se transport eksplozivnih sredstava do poligona za uništenje. 

Pojačan je promet vozila i duga su zadržavanja na izlazu iz BiH na GP Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'