Bosna i Hercegovina     | 24.10.2019. 13:38 |

Osnovni sud Distrikta produžio pritvor dvojici uhićenih u policijskoj akciji CER

FENA Saopćenje

BRČKO, 24. listopada (FENA) - Odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH za produženje pritvora osumnjičenim osobama uhićenim u policijskoj akciji kodnog naziva "CER", Osnovni sud Brčko distrikta BiH donio je odluku kojom je osumnjičenom D. Š. produžio pritvor za još najviše dva mjeseca.

Sud je utvrdio da i dalje postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, naročite okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi navedeni ometao kazneni postupak utjecajem na suučesnike, kao i okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, priopćeno je iz Osnovnog suda Brčko distrikta BiH.

Ovom odlukom Osnovni sud Brčko distrikta BiH odbio je prijedlog Tužiteljstva Distrikta da se i osumnjičenima N. H. i A. B. produži pritvor jer je utvrđeno da u odnosu na ove osobe više ne postoje naročite okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi ometali kazneni postupak utjecajem na suučesnike, odnosno svjedoke.

U drugom postupku, u kojem je odlučivao o prijedlogu za produženje pritvora osumnjičenom B. F., Osnovni sud donio je odluku kojom mu je produžio pritvor za još najviše dva mjeseca, jer je utvrdio da postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će navedeni ponoviti kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna, navodi se u priopećnju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta