Svijet     | 24.10.2019. 12:07 |

Policija pretresla dvije lokacije u Sjevernoj Irskoj u istrazi smrti 39 ljudi

FENA Internet

LONDON, 24. oktobra (FENA) - Policija je danas pretresla dvije lokacije u Sjevernoj Irskoj i ispitivala vozača kamiona u sklopu istrage o smrti 39 ljudi pronađenih u kontejneru u industrijskom parku na jugoistoku Engleske.

Kamion i kontejner s ljudima unutra očigledno su odvojeno putovali prije nego što su stigli do industrijskog parka Waterglade u Greysu, udaljenom 40 kilometara istočno od Londona na rijeci Temzi, navodi AP.

Britanska policija saopćila je da je kontejner krenuo iz luke Zeebrugge u Belgiji do Purfleeta u Engleskoj, gdje je stigao rano u srijedu.

U izvještaju o procjeni teškog i organizovanog kriminala Nacionalne agencije za kriminal od prošle godine navodi se da postoji "veći fokus" na sve veći broj krijumčara u Belgiji nakon zatvaranja migrantskog kampa Denkerk 2017. godine.

Policija u srijedu nije imenovala vozača, iako ga je nekoliko britanskih medija identificiralo, pozivajući se na izvore u Sjevernoj Irskoj, i objavilo fotografije s njegovih računa na društvenim medijima.

Kamion je registriran u Varni u Bugarskoj, lučkom gradu na Crnom moru,  kompanija je  u vlasništvu irskog državljana, navodi se u izjavi bugarskog ministarstva vanjskih poslova. Bugarski premijer Boyko Borissov rekao je lokalnoj televizijskoj  stanici da je kamion otišao odmah nakon što je registriran 2017. i da se nije vratio.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Bosanskohercegovačka dijaspora poziva Vladu Velike Britanije da podrži rezoluciju UN-a o Srebrenici

Sunak i Zelenski o ukrajinskoj potrebi za protivzračnom odbranom

Britanski parlament odobrio kontraverzni zakon o deportaciji migranata u Ruandu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu