Bosna i Hercegovina     | 24.10.2019. 12:25 |

Podržana inicijativa za donošenje zakona o vijećima nacionalnih manjina u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. oktobra (FENA) - Vijeće nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine na sjednici podržalo je inicijativu za donošenje zakona o vijećima nacionalnih manjina u BiH, čiji je predlagač Nedžad Jusić.

K znanju je primljen odgovor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije koji se odnosi na preispitivanje javnog konkursa za dodjelu sredstava iz tekućeg granta "Sufinasiranje projekata institucija kulture u BiH" od 30. jula 2018.

K znanju je primljena i Informacija sa uvodnog sastanka projekta Vijeća Evrope i Evropske unije "Promocija različitosti i jednakosti u Bosni i Hercegovini", održanog 15.10.2019. godine.

Usvojen je Izvještaj sa 3. zajedničkog sastanka svih vijeća nacionalnih manjina u BiH, te naglašeno da se saradnja između vijeca nacionalnih manjina na svim nivoima u BiH treba nastaviti.

Vijeće nacionalnih manjina BiH dodijelilo je zahvalnicu šefu Ureda Vijeća Evrope u BiH Drahoslavu Stefaneku, za izuzetnu podršku promociji rada Vijeća nacionalnih manjina BiH i unapređenje položaja pripadnika nacionalnih manjina u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz PSBiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Sastao se Klub nacionalnih manjina, otkrio što mu je fokus u formiranju hrvatske vlade

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'