Sport     | 24.10.2019. 09:56 |

Taekwondo SP - Paridžik želi ući u finale, četiri bh. borca u borbi za bronze

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 24. oktobra (FENA) - Reprezentativka Bosne i Hercegovine u kickboxu Matija Paridžik danas će pokušati osigurati srebrenu medalju, a Igor Emkić, Edin Sinanović, Nikola Drobnjak i Selma Baltić bronzane medalje u okviru 22. svjetskog prvenstva u kickboxingu u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" u Sarajevu.

Prvi meč trećeg dana SP-a imat će Ibrahim Gavrić protiv nijemca Waltera Niklasa. Uslijedit će borba za bronzu talentovanog Edina Sinanovića protiv Ukrajinca Sviatoslava Hasiuka, a zatim će se Selma Baltić za isto odličje boriti protiv Ruskinje Veronike Gudine.

Igor Emkić će se boriti za bronzu protiv Turčina Serdar Yigit Eroglua, dok će Harun Šahinović odmjeriti snage s Mađarom Emanuelom Szmolekom. Uslijedit će meč za bronzu između Nikole Drobnjaka i Rusa Ruslana Bikmenova. 

Navedene borbe bi trebale biti okončane do 15.30 sati, dok će oko 18.20 sati borbu za ulazak u finale i sigurnu srebrenu medalju imati Matija Paridžik i Čehinja Lucie Mlejnkova. 

Paradžik je jučer osigurala bronzanu medalju pobjedom protiv Gizem Nur Cengiz iz Turske, dok su tijesne poraze upisali Ahmed Krnjić, koji je izgubio od Turčina Cemila Yildrima i Jasmina Merdić, od koje je bolja bila Hrvatica Nives Radić.  

Mesud Selimović, koji se borio za bronzanu medalju, izgubio je od predstavnika Turske Turguta Dagdagana, dok je Slađan Ostojić poražen od Poljaka Dominika Tomice.

Reprezentativci BiH jučer nisu imali mnogo uspjeha, međutim selektor BiH Salko Zildžić nije bio nezadovoljan rezultatima, pogotovo nakon pobjeda Paradžik i talentovanog Edina Sinanovića nad Poljakom Lukaszom Kaczmarczykim. 

Sinanović, koji je nakon pobjede u izjavi za Fenu naglasio da se želi okititi zlatnom medaljom,  pokazao da se na njega može ozbiljno računati i da će u budućnosti biti jedan od nositelja reprezentacije BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Iman Drugović bronzana na Zagreb Openu

Bišćanin Amil Tutić juniorski prvak svijeta u kickboxu

Uspjesi Iman Drugović, višestruke prvakinje BiH u kickboxu (VIDEO)

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije