Stranačke aktivnosti     | 24.10.2019. 08:44 |

Saopćenje za javnost SDP BiH

FENA Saopćenje

Saopštenje Irfana Čengića, zastupnika SDP BiH u Parlamentu FBiH.

Zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Irfan Čengić dostavio je amandman kojim bi se zaposlenim u poljoprivredi kao primarnoj djelatnosti obračunavao poseban koeficijent za plaćenje doprinosa, kao što je slučaj sa tekstilnom industrijom, rudarima, starim zanatima i drugim niskoakumulativnim zanimanjima.

"Od ovoga ne treba praviti političku priču, od Vlade očekujem da prihvati moj amandman jer je to njihovo obećanje koje je vlada zaključkom usvojila 2016., a Parlament potvrdio 2017.godine", kaže Čengić.

Poljoprivredni proizvođač u BiH nije konkurentan proizvođaču u EU zbog toga sto poljoprivrednici u EU imaju mnogo veći budžet za poljoprivredu, bespovratna sredstva iz EU fondova, povoljna kreditna sredstva, plavi dizel i povoljnu poresku politiku.

"Mislim da nam je svima isti cilj, da zaštitimo domaće poljoprivrednike kako bi bili konkurentni na tržištu", naglašava Čengić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo