Bosna i Hercegovina     | 23.10.2019. 16:49 |

Brkić sudjelovao na 15. godišnjoj konferenciji NATO-a o kontroli oružja

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 23. oktobra (FENA) - Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjedatelj Povjerenstva za NATO integracijski proces  Josip Brkić sudjelovao je na 15. godišnjoj konferenciji NATO-a o kontroli oružja, razoružanju i neširenju oružja za masovno uništenje od 21. do 23. oktobra u Bruxellesu.

Na konferenciji, kojoj je prisustvovao i generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg,  predstavnici NATO zemalja članica, kao i partnerskih zemalja, razmijenili su mišljenja i predstavili iskustva iz domene jedne od najvećih sigurnosnih prijetnji aktuelnog trenutka.

Također, razgovaralo se i o kreiranju uvjeta za održavanje uspješne Pregledne konferencije  o neširenju nuklearnog oružja (Nuclear Non-proliferation Treaty - NPT), koja se treba održati naredne godine, kao i o izazovima i ulozi NATO-a i partnera u procesu kontrole, razoružanja i neširenja oružja za masovno uništenje.

Zamjenik ministra Brkić je na marginama konferencije održao sastanak s pomoćnicom generalnog tajnika NATO-a za politička pitanja i sigurnosnu politiku Bettinom Cadenbachn sa kojom je razgovarao o aktualnoj situaciji u BiH i aktivnostima u NATO i EU integracijskim procesima, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Novoimenovani ambasador Pakistana uručio kopije akreditivnih pisama

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana