Ekonomija     | 23.10.2019. 16:45 |

Delegacija Centralnog inspektorata Albanije posjetila FUZIP

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. oktobra (FENA) - Delegacija Centralnog inspektorata Republike Albanije, predvođena generalnim inspektorom Shkelqimom Hajdarijem, boravila je od 21. do 23. oktobra u posjeti Federalnoj upravi za inspekcijske poslove u Sarajevu.

Cilj posjete bio je uspostava saradnje u oblasti inspekcijskih poslova, razmjena iskustava i najboljih praksi inspekcijskih organa, daljnji razvoj online sistema inspekcijskih nadzora, te unapređenje metodologije za procjenu i upravljanje rizikom i procedura zapošljavanja i karijernog upravljanja u inspekcijskim organima.

Tokom posjete održan je niz sastanaka između predstavnika Centralnog inspektorata i Federalne uprave za inspekcijske poslove na kojima je diskutovano o prezentiranim sistemima i načinima funkcionisanja inspekcija.

Prisutni su se suglasili da su Federalna uprava za inspekcijske poslove i Centralni inspektorat Republike Albanije među vodećim inspekcijskim organima u regiji u oblasti informatizacije inspekcijskih nadzora, s obirom na to da federalni inspektori postupak inspekcijskog nadzora administriraju na laptopima, a kolege iz Republike Albanije na tabletima.    

Posljednjeg dana posjete, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović i Hajdari potpisali su Sporazum o razumijevanju kojim su ozvaničili početak saradnje između dva inspektorata.

U tom smislu, generalni inspektor Hajdari je uputio i poziv Federalnoj upravi za inspekcijske poslove za učešće na konferenciji o saradnji inspekcijskih organa zemalja zapadnog Balkana koja će biti održana u Tirani u decembru 2019., saopćeno je iz FUZIP-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Pronađen svinjski DNA u zaleđenom junećem bureku proizvođača Krajina Klas d.o.o. Banja Luka

Iz prodaje povučena 33 komada 'milka oreo' mliječnih pločica zbog pronađenih komada plastike

Pojačani inspekcijski nadzori od sutra na području Federacije BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu