Stranačke aktivnosti     | 23.10.2019. 12:47 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nisvet Jusić, zastupnik Nezavisnog bloka u Skupštini Unsko-sanskog kantona, uputio je danas na Skupštini inicijativu za dodjelu finansijske podrške Azri Dedić, prvakinji Evrope i izradu Pravilnika o vrednovanju i nagrađivanju uspješnih sportaša i sportskih radnika sa prostora USK

„ Uspješni pojedinci i sportski kolektivi godinama na najbolji način predstavljaju sebe i sve nas na najvažnijim sportskim takmičenjima u Evropi i svijetu. Njihov rad i uspjeh su dokaz da se može više, da se može bolje. Zbog toga smatram potrebnim donošenje Pravilnika o vrednovanju i nagrađivanju uspješnih sportaša i sportskih radnika kojim će institucije USK obavezati da prate i podstiču razvoj sporta. Povod za ovu inicijativu su uspjesi Krupić Naile, Šahinović Amela, Zulić Šeherzada i mnogih drugih izuzetno uspješnih sportista, a posebno nedavni sportski uspjeh Azre Dedić. Ovim putem čestitam svima njima i pozivam Vladu USK da za izuzetan sportski uspjeh hrabroj Azri Dedić, prvakinji Evrope u džudu, koja je na najljepši način promovisala naš kanton, ali i cijelu BiH dodijeli finansijsku podršku kako bi Azra nastavila svoj sportski razvoj,“ rekao je ovom prilikom zastupnik Jusić.

„ Naša Azra, članica Džudo kluba „Una“, na Evropskom prvenstvu ID u džudu, održanom u Kelnu osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 70 kilograma. Treba naglasiti da je Azra prva osoba sa downovim sindromom u Bosni i Hercegovini stekla majstorsko zvanje u bilo kojoj borilačkoj vještini. Finansijska podrška Azri Dedić za njen trud i rezultate su najbolji parametar vrijednosti našeg sporta i mogu biti inspiracija za mnoge mlade sportiste širom naše države i zato smatram da bi bilo neophodno da ovako reagujemo i da podržite ovu inicijativu. Želim podsjetiti da će Nezavisni blok iz sredstava Fonda solidarnosti ove stranke, putem koje se stipendiraju učenici, studenti i mladi talenti, osigurati godišnju sportsku stipendiju za mladu Azru Dedić. Vjerujem da ćete prihvatiti i podržati ovaj prijedlog, koji predstavlja najljepšu priču koja dolazi ovih dana iz Bihaća i Krajine.“- izjavio je Nisvet Jusić, zastupnik Nezavisnog bloka u Skupštini Unsko- sanskog kantona.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu