Sport     | 23.10.2019. 12:43 |

Loš početak kickboxing reprezentacije BiH drugog dana SP-a u Sarajevu

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 23. oktobra (FENA) - Drugi dan 22. Svjetskog prevenstva u kickboxingu, koje se održava u olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" u Sarajevu, nije počeo dobro za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 

Naime, u prva dva meča, bh. borci su upisali dva poraza. Mesud Selimović je izgubio od predstavnika Turske Turguta Dagdagana, dok je Slađan Ostojić poražen od Poljaka Dominika Tomice. 

Selimović, koji se borio za bronzanu medalju, u slučaju pobjede bi dobio priliku da se bori i za sjajnije odličje. Borbu protiv Dagdagana započeo je dobro i vodio dobrim dijelom meča, međutim predstavnik Turske je do kraja uspio preokrenuti borbu u svoju korist. 

- Mogao sam mnogo bolje i više, znam da sam trebao, ali na kraju nisam uspio. Mislim da je presudilo odsustvo iz amaterskog kickboxa, jer inače se mnogo više bavim profesionalnim u kojem nema svih ovih zaštita. Kada je amaterizam u pitanju nastupam samo na svjetskim i evropskim prvenstvima i to je sigurno razlog zbog kojeg sam izgubio meč - rekao je Selimović za Fenu.

Zauzeo je konačno peto mjesto, ali vjeruje da će Igor Emkić osvojiti titulu prvaka svijeta jer je ponajbolji borac u svojoj konkurenciji, a medalju očekuje i od Ahmeda Krnjića koji će u večernjim satima imati meč za bronzu protiv Turčina Cemila Yildrima. 

Mladi Slađan Ostojić nije uspio savladati starijeg i iskusnijeg Poljaka Dominika Tomicu. Poljak je od početka meča nametnuo svoj tempo, poveo i zadržao uvjerljivu prednost do isteka vremena. Ostojiću će ova borba sigurno mnogo značiti za nastavak karijere, posebno jer nastupa van svoje kategorije i pred njim je svijetla budućnost.  

U nastavku drugog dana prvenstva nastupit će još sedam bh. reprezentativaca.

Amel Zajkić će se boriti protiv Britanca Marcina Mazura od 12.48 sati, dok od 14 sati počinje meč između Draga Rabote i Rumuna Mariusa Coceana. 

Od 15.48 sati Edin Sinanović će tražiti pobjedu protiv Poljaka Lukasza Kaczmarczyka, a Matija Paradžik će od 17 sati imati meč protiv Gizem Nur Cengiza iz Turske. 

Haris Biber će se boriti protiv Azerbejdžanca Ramala Aslanova s početkom oko 18 sati. U ženskoj konkurenciji oko 20 sati meč će imati Jasmina Merdić koju očekuje borba protiv Hrvatice Nives Radić.  

Posljednji predstavnik BiH drugog dana SP-a bit će Ahmed Krnjić u duelu protiv Turčina Cemila Yildrima. Njihov meč počet će oko 20.20 sati.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Završen Evropski kup u kickboxingu, BiH treća u ukupnom poretku

Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu

Bh. kickboxeri naredne sedmice na SP-u u Portugalu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu