Kultura     | 23.10.2019. 11:01 |

Pijanista Dwiki Dharmawan s međunarodnim ansamblom na Jazz Festu Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. oktobra (FENA) - Jazz Fest Sarajevo će od 7. do 10. novembra  predstaviti dio bogatstva i raznolikosti međunarodne muzičke scene, a 9. novembra na festivalu će u Domu policije nastupiti pijanista Dwiki Dharmawan sa svojim međunarodnim ansamblom.

Ovaj indonežanski umjetnik predstavit će vlastitu uzbudljivu i energičnu muziku zajedno sa italijanskim vokalistom Borisom Savoldellijem, jordanskim oudistom i gitaristom Kamalom Musallamom i izraelsko-britanskim bubnjarem i perkusionistom Asafom Sirkisom, saopćeno je iz Jazz Festa Sarajevo.

Dharmawan je objavio šest albuma za svoju aktuelnu njujoršku izdavačku kuću MoonJune Records koju vodi Bosanac rođen u Jajcu Leonardo Pavković, zaslužan za pokretanje te etikete koja je usko sarađivala i sa najvažnijim muzičarima našeg vremena kakvi su Allan Holdsworth, Tony Levin, John McLaughlin, Scott Henderson i mnogi drugi.

Posljednji Dharmawanov album Rumah Batu ocjenjivan je sa pet zvjezdica u različitim medijima. U protekle tri decenije karijere, nastupao je u više od 70 zemalja promovirajući vlastitu i muziku svoje zemlje.

Koncert u Sarajevu se organizira u saradnji sa izdavačkom kućom MuneJune Records i Ambasadom Indonezije, a ulaznice za koncert Dwiki Dharmawan World Peace Banda važe i za koncert Jessica Lauren Naga Five feat. Tamar Osborn, a mogu se kupiti u prostorijama Jazz Festa, te u sistemu kupikatu.ba – online i na prodajnim mjestima širom BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ramazan u Mostaru: U Kulturnom centru Mostar-Sjever održan predramazanski koncert

Održan koncert kamerne muzike posvećen 150. obljetnici rođenja Schönberga i Hahna

Humanitarni koncert pod maskama u nedjelju u Kosači

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo