Regija     | 22.10.2019. 16:21 |

Miljavac: Prema Hrvatskoj se iz nekih zemalja s istoka vodi virtualni rat

FENA Agencije

ZAGREB, 22. listopada (FENA) - Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je u utorak je da ga ne zabrinjava Vučićeva najava dodatnog naoružavanja Srbije te da su se na sastanku s premijerom i predstavnicima Hrvatskoga generalskog zbora osvrnuli na aktualna pitanja u Hrvatskoj, kao i na sigurnosno pitanje. 

-Nas to ne zabrinjava. Ozbiljni i odgovorni dužnosnici uvijek analiziraju stanje, ozbiljno ga sagledavaju i imamo odgovor na sva pitanja - odgovorio je Medved novinarima nakon radnog sastanka održanog u Banskim dvorima, na kojemu su nazočili i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. 

Osim o temama koje se tiču programa i aktivnosti koje provodi Hrvatski generalski zbor (HGZ), razgovarali su o aktualnim temama, sigurnosnim pitanjima, migrantskoj krizi i mjerama koje Vlada provodi na tom području, pitanjima vezanima za Schengen, kao i o spektru aktivnosti koje su usmjerene na podizanje razine u svim sposobnostima. Na sastanku su se dotakli i borbenih zrakoplova, odnosno analize prošlih procesa i traženja rješenja.  

-Htjeli smo vidjeti kako se gleda na sigurnosnu situaciju u okružju. Znate da se prema Hrvatskoj iz nekih zemalja s istoka vodi virtualni rat ili specijalni rat. Nevjerojatno je koliko dugo to traje i kakve se sve nepredvidive izjave, situacije događaju. Imaju svoju vezu. Malo stvari se događa slučajno -  ocijenio je predsjednik HGZ-a Pavao Miljavac, pojasnivši da dijelom govori o Srbiji, a dijelom i o BiH. 

Istaknuo je da je premijer rekao da će nastaviti razgovarati na tu temu i da ga HGZ upozori ako još nešto primijete. Dodao je da su hrvatsko predsjedanje EU i uspjesi u Bruxellesu "mnogima trn u oku". 

-Dobro stojimo i naravno da to treba malo neutralizirati. I onda vam se pojavi neka skupina koja pretuče neke Srbe koje su gledali utakmicu. Nađeš njih, ali ne znaš poveznicu koja ih je gurnula u to, a očito je odnekud došlo. I onda se govori da je hrvatska ustaška država -rekao je Miljavac. 

Na pitanje otkuda mu informacija da je netko pogurnuo sukobe, Miljavac je uzvratio da ne mogu sve otkrivati i da imaju svoje izvore.

Rekao je kako s premijerom nisu razgovarali oko ćirilice, ali da razumiju zašto predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ostaje u Vladi. Ipak, njihov je stav da bi Pupovac trebao pripaziti što govori jer izjave kojima se služio ne služe stabilizaciji stanja, prenosi Hina.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Nepalci pretekli radnike iz BiH u Hrvatskoj, a Indijci nadmašili Srbijance

Milanović: Na izborima ću sudjelovati kao kandidat za premijera i pobijediti

Tri godine uzimala mirovinu preminule osobe

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti