Ekonomija     | 22.10.2019. 16:23 |

Vileš - Bektaš, žena na čelu proizvodnje i prerade maline

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Magistrica prehrambene tehnologije iz Bugojna Adela Vileš-Bektaš koja u firmi "Herbos Nature" obavlja dužnost izvršne direktorice još tokom studiranja vodila je timove koji su nizali uspjehe, a aktivni rad nastavila je i nakon studija.

Stekla je zvanje HACCP menadžera koji je postao i prilika za nove poslove što je i iskoristila uposlivši se kao voditeljica HACCP tima 2014. godine u kompaniji "Herbos Nature" prepoznatljivoj po pakovanju i izvozu maline, ali i drugih plodova, saopćeno je iz Sweden/USAID FARMA II.

- Bila sam tada treći uposlenik u firmi, a danas tim na čijem sam čelu broji 25 uposlenika - naglašava, a za pet godina rada u planiranju, izgradnji, organiziranju i donošenju odluka realizirala je ideje i projekte koje su podržali Sweden/USAID FARMA II i C2C programi.

Ovim programima povećani su kapaciteti firme za 50 posto, modernizirana je proizvodnja, a kao kruna svega osiguran je kvalitet proizvoda koji prepoznaju njihovi strateški kupci u Švicarskoj, Francuskoj, Njemačkoj i drugim zemljama širom svijeta, gdje ujedno predstavljaju i Bosnu i Hercegovinu.

- Iako su proteklih godina sektor jagodastog voća pratile teške situacije po svim parametrima, trudimo se da iz Herbosa dolaze samo pozitivne priče, a ključ našeg uspjeha je trud, rad i volja - zaključila je Vileš-Bektaš.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Projekat EU4AGRI podržao 'Herbos nature', izvoze na evropsko tržište

Porast izvoza u sektorima mlijeka, voća i povrća, peradarstva i ljekobilja

Pandemija ipak nije utjecala na rad pčelara u BiH

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti