Regija     | 22.10.2019. 15:57 |

Altmaier: Njemačka želi Crnu Goru u Europskoj uniji

FENA Saopćenje

PODGORICA, 22. listopada (FENA) - Njemačka želi da Crna Gora postane članica Europske unije, kazao je njemački ministar gospodarstva i energetike Peter Altmaier i dodao kako Crna Gora dobro napreduje zahvaljujući Vladi koja veoma ozbiljno i s velikim angažmanom radi na tome.

 Altmaier je s crnogorskim premijerom Duškom Markovićem u utorak u Podgorici zaključio da dvije zemlje njeguju otvorene prijateljske odnose bez otvorenih pitanja i da je suradnja naročito uznapredovala nakon prošlogodišnjeg službenog posjeta premijera Markovića SR Njemačkoj i njegovog sastanka sa saveznom kancelarkom Angelom Merkel.

 Sve to, kako su naveli sugovornici, predstavlja odličnu osnovu za konkretne korake na daljnjem snaženju ekonomske suradnje.

 Zahvalivši se njemačkoj državi i narodu na podršci Crnoj Gori tijekom procesa integracije u NATO te u crnogorskoj europskoj integraciji, Marković je ocijenio da se Crna Gora, tijekom protekle nešto više od dvije godine članstva u NATO-u, pokazala kao pouzdana saveznica koja odgovorno provodi obveze koje proističu iz članstva.

 Ministar Altmaier je kazao kako Njemačka cijeni lidersku poziciju Crne Gore u procesu europskih integracija i reformi koje je provela i pritom potvrdio daljnju podršku njezinoj europskoj agendi.

  "Mi želimo da Crna Gora postane članica Europske unije. Podržavamo i podržavat ćemo taj proces. Potrebno je otvoriti samo jedno poglavlje. Dobro napredujete. To pokazuje da vlada vaše zemlje veoma ozbiljno i s velikim angažmanom radi na stvaranju uvjeta za pristup Europskoj uniji", kazao je njemački ministar, objavila je Vlada Crne Gore. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Avioni više neće prevoziti poštu unutar Njemačke

EU postigla dogovor o produženju bescarinskog režima za ukrajinske poljoprivredne proizvode

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo