Ekonomija     | 22.10.2019. 15:36 |

ZOI 84 - Remont na okretnoj stanici i šestosjedu na Bjelašnici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Postavljanje zaštitne oplate na okretnoj stanici šestosjeda na Bjelašnici i skidanje 25 posto korpi na kojima će biti izvršen remont hvataljki u okviru dvanaestomjesečnog servisa trebao bi početi u nedjelju, 27. oktobra, nakon što je underskin iz Švicarske poslan prema Bjelašnici.

Inžinjeri iz Švicarske rukovode i nadziru radove na instalaciji opreme i puštanja postrojenja u rad, saopćeno je iz Kantonalnog javnog preduzeća "ZOI'84".

Nadogradnja sistema se izvodi zbog unapređenja sistema i otklanjanja smetnji koje predstavljaju problem pri operativnom radu žičare u zimskim uvjetima eksploatacije, te u cilju dugoročne prevencije i osiguravanja investicije.

Oprema koja se nabavlja mora biti integrirana u postojeći sistem kao integralni dio sistema te zbog prirode opreme koja se ugrađuje na kritičnom dijelu hvataljki i sklopivog sistema, oprema mora biti originalna, posjedovati sve ateste proizvođača i njen rad mora biti potpuno automatiziran.

Donja oplata unedrskina za okretnu stanicu šestosjeda je vrlo važna jer šestosjed više neće lediti i neće više biti zastoja postrojenja kao što je bilo do sada pri jačim vjetrovima.

Ugradnja unedrskina radit će se paralelno s dvanaestomjesečnim servisom i planirano je da traje 15 dana.

Nakon provjere funkcije i sposobnosti za rad te testiranja kočnica pod punim opterećenjem, šestosjedna žičara moći će biti puštena u rad.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Na Bjelašnici u toku završne pripreme za početak nove skijaške sezone

Plaćanje na rate putem Raiffeisen, Intesa i Unicredit banaka

Nedjelja na Bjelašnici - Promotivni pohod od Opservatorija do Male Vlahinje

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta