Sport     | 22.10.2019. 15:17 |

Olimpijski centar Jahorina planira razvoj ski centara Manjača i Igrišta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Olimpijski centar Jahorina planira razvoj ski centara Manjača kod Mrkonjić-Grada i Igrišta kod Vlasenice.

Pored skijaške infrastrukture u planu je igradnja i zabavnih sadržaja: tjubinga, avantura parkova, dječijih igrališta, zip line i drugih zanimljivih sadržaja.

Planirana površina ski centra Manjača odnosi se najvećim dijelom na površine koje zauzimaju ski staze, čija ukupna površina iznosi 75.000 m2, zatim na instalacije i ljetnje sadržaje. Predviđena je jedna šestosjedna žičara kapaciteta 3.000 skijaša/sat, kao i pokretna traka kapaciteta 1.000 skijaša/sat.

Također i za ski centar Igrišta, čija ukupna površina iznosi 190.000 m2, predviđen je jedan šestosjed kapaciteta 3.000 skijaša/sat i pokretna traka kapaciteta 1.500 skijaša/sat.

Na ski centrima u planu je, pored  izgradnjea  zabavnih sadržaja i izgradnja ugostiteljskih i parking prostora.

Od strateške važnosti su i projekti  spajanja Jahorine sa Istočnim Sarajevom  i sa Palama putem kabinskih gondola koje su ujedno najadekvatnije, ali i najatraktivnije rješenje kako za prijevoz skijaša tako i za prijevoz gostiju i turista koji nisu skijaši, najavljeno je iz OC Jahorina

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

OC Jahorina - Dobro uređene skijaške staze, brojne propratne aktivnosti

Jahorinu posjetilo više od 110.000 skijaša

USAID Turizam objavio Plan za uključivanje osoba sa invaliditetom u turistički sektor BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo