Bosna i Hercegovina     | 22.10.2019. 14:07 |

Djeca u Tuzli besplatno uče ples u projektu "Plesom do pravilnog razvoja"

FENA Saopćenje

TUZLA/SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Djeca u Tuzli će u naredna dva mjeseca besplatno učiti ples u okviru projekta "Plesom do pavilnog razvoja" koji realizira Centar za ples i rekreaciju u cilju zdravog razvoja djece školskog uzrasta, saopćeno je iz tog centra.

Projekat se realizira pod pokroviteljstvom gradske uprave, a učestvuju deset osnovnih škola s područja grada Tuzle.

- Ovim projektom želimo postići da se djeca počnu više baviti sportskim aktivnostima i pokazati im da je to više cool od sjedenja za kompjuterom. Čak je i preporuka Svjetske zdravstvene organizacije za djecu školskog uzrasta minimalno sat vremena dnevno baviti se nekom fizičkom aktivnošću. Tako ćemo postići pravilan razvoj djece - kazala je Azra Bajraktarević, glasnogovornica Centra za ples i rekreaciju.

Čak 300 učenika trenutno prolazi dvomjesečnu plesnu obuku i uči osnove određenih plesova da bi se pri završetku projekta predstavili na takmičenju svih škola koje učestvuju u ovom projektu.

- Najbolje treba nagraditi, zar ne? To ćemo učiniti i mi. Najbolja ekipa će dobiti nagradu, kako dolikuje pravom takmičenju, a naš zlatni sponzor je M-Bike Shop - rekla je Bajraktarević.

Cilj projekta je jačanje svijesti mladih ali i odraslih da se kreativnim plesno-sportskim programima i sadržajima može izuzetno doprinijeti zdravom razvoju djeteta, što u konačnici treba da doprinese ukupnoj kvaliteti života djeteta  i sticanju saznanja o značaju bavljenja fizičkom aktivnošću tokom cijelog života.

U deset osnovnih škola u Tuzli koje učestvuju u projektu, djeca su već počela učiti osnovne plesne korake.

Zainteresirani se još mogu pridružiti „Plesu do pravilnog razvoja“, a vrhunski treneri potrudit će se da brzo nadoknade propušteno. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'