FENA biznis     | 22.10.2019. 13:26 |

Sparkasse Bank BiH u saradnji sa matičnom kućom podržala rad EDUS-a

FENA Saopćenje

Povodom dana štednje Sparkasse Bank dd BiH u saradnji sa matičnom kućom podržala rad EDUS-a

Povodom Međunarodnog dana štednje 2019, Sparkasse Bank dd BiH u saradnji sa svojom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse, odlučila je podržati aktivnosti  EDUS-a sa donacijom u iznosu od 5.000 KM, a posjetili su i djecu polaznike EDUS-ovog programa te ih obradovali poklonima i zabavnim programom na temu štednje.

U Sparkasse Bank BiH duboko vjeruju da institucije mogu biti poslovno uspješne samo u zajednici koja je također uspješna, ali i razumiju da je za to potrebno ekonomski osnažiti najranjivije grupe u društvu. Stoga, dio svog profita Sparkasse Bank BiH i njena matična banka uvijek vraćaju u zajednicu u kojoj posluju.

Osim finansijske podrške, predstavnici banke su i posjetili predstavnike EDUS-a, kao i djecu polaznike programa, te im tom prilikom priredili zabavni program na temu štednje i uručili poklone.

NVO EDUS u svom radu primjenjuje međunarodno priznatu aplikaciju nauke i načina organizacije odgojno-obrazovnog rada. Ovakav pristup u radu sa djecom je u posljednjih deset godina omogućio velikom broju djece da ostane i uspije u redovnom školovanju, te da podigne nivo razumijevanja roditelja i šire javnosti o tome šta sve dijete može.

„Drago nam je što ovakvi događaji svaki put potvrđuju ono za šta se EDUS od početka zalaže: sva djeca su ista, vrijedna pažnje i poštovanja, i sva djeca se trebaju smatrati jednakopravnim članovima društva. Drago nam je što Sparkasse Bank BiH, sa svojom matičnom kućom,  dijeli ovo uvjerenje, i što na ovakav način pokazuje koliko cijeni naše napore u zajednici u kojoj i oni djeluju,“ izjavila je Dr Nirvana Pištoljević, izvršna direktorica Udruženja EDUS.

Vrijedna donacija i pokloni Sparkasse Bank BiH i njene matične kuće bit će usmjereni ka specijalizovanom obrazovanju djece, sa konačnim ciljem da nijedno dijete ne izostane iz škole, jer obrazovanje direktno utiče na ekonomski razvoj, i ključna je determinanta ljudskog potencijala.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

10% popusta na www.ekupi.ba pri kupovini Mastercard® kreditnim karticama Sparkasse Bank

Sparkasse Bank neće povećati cijene i aktivno će odobravati moratorije

Sparkasse Bank neće povećati cijene i aktivno će odobravati moratorije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo