Bosna i Hercegovina     | 22.10.2019. 12:05 |

Predstavljen elektronski magazin o udruženjima koja djeluju na području Zenice

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 22. oktobra (FENA) - Koalicija za borbu protiv mržnje "Positive Tolerance“ iz Zenice promovirala je danas prvi elektronski magazin "Zenica OCD Webzine 2019“, koji sadrži informacije o određenim udruženjima koja djeluju u Zenici.

Kako je istakla Mirhunisa Bektaš, direktorica Udruženja "Kam“, u tom gradu djeluje između 400 i 500 udruženja, ali se samo njih 20-ak odazvalo na javni poziv te dostavilo informacije o svom radu, a koje će od danas biti dostupne i na web-stranici spomenute koalicije.

-Izgleda da je po uticaju na političku situaciju u našem gradu i državi, došlo do različitih vrsta podjela. To je, nažalost, dovelo do razjedinjenja mnogih udruženja te, slično političkoj sceni, mnoga su se udruženja osamostalila. Nažalost, nakon toga nisu postigla i neke rezultate - kaže Bektaš.

Elektronski magazin za cilj upravo i ima da se što veći broj nevladinih organizacija udruži i zajednički nastupe, kako bi osigurali sredstva za svoje projekte koji bi bili od interesa zajednici. Napominje da je u toku izrada protokola te akcionog plana saradnje među zeničkim udruženjima.

-Planiramo kvartalno izdavati naš magazin, a kroz prvi smo broj željeli da senzibiliziramo javnost o pogubnosti govora mržnje i našim naporima, kao koalicije, da se odupremo tome - kaže Bektaš, koja izražava nadu kako će svakim danom njihova koalicija biti brojnija.

Podršku ovom projektu dali su Gradska uprava Zenice i Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Nešić: Pogrešna sam adresa za prepadanje i ucjene

Udruženja iz Podrinja - Smjena Hamdije Fejzića je nastavak politike devedesetih

Delić odbacio navode o kršenju procedura u vezi dodjele sredstava udruženjima (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo