Najave     | 21.10.2019. 21:18 |

Mladi mogu aplicirati za učešće u programu poduzetničke obuke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) - Udruženje - Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti objavilo je poziv mladim studentima za besplatno učešće u programu poduzetničke obuke, koji će biti fokusiran na transfer znanja mladima u svrhu njihovog osposobljivanja i podrške za pokretanje vlastitog održivog biznisa, te time jačanjem poduzetništva mladih u Bosni i Hercegovini. 

Bit će organiziran besplatan kamp s programom seminara, radionica i intereakcije s potencijalnim donorima i mladim poduzetnicima o temi održivog i zelenog poduzetništva u okviru projekta „Jačanje održive i ekološki prihvatljive poduzetničke kulture mladih u Kantonu Sarajevo“ za mlade osobe starosne dobi do 25 godina, koji pohađaju jedan od fakulteta u Sarajevu.

Da bi se apliciralo na ovaj poziv potrebno je popuniti obrazac s linka https://forms.gle/AjeJcStvFQR36sqK9. Rok za podnošenje aplikacije je 15. novembar do 18 sati, dok će lista od 50 odabranih učesnika biti objavljena u roku od 15 dana nakon zatvaranja poziva za za učešće u kampu.

Program poduzetničke obuke će se održati 6. i 7. decembra u prostorijama Udruženja na adresi Obala Kulina bana 4, navode organizatori u saopćenju. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

Lukašenko pozvao na organiziranje uličnih patrola radi pružanja bezbjednosti u bjeloruskim gradovima

UG 'Nešto više': Mladima je bitno pojasniti kakve posljedice ima govor mržnje po njih same

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti