Bosna i Hercegovina     | 21.10.2019. 17:35 |

Vlada Japana donirala opremu JKP „Ušće“ Ustikolina

FENA Elma Geca

USTIKOLINA, 21.oktobra (FENA) – Vlada Japana donirala je Javnom komunalnom preduzeću (JKP) „Ušće“ Ustikolina opremu za detekciju kvarova na vodovodnoj mreži.

Po riječima direktora ovog preduzeća Admira Borovića, donacija je vrijedna oko 100.000 KM, a obzirom na zastarjelu i nedovoljnu opremljenost preduzeća, oprema će dobro doći u budućem radu.

„Dobili smo opremu za detekciju kvarova  na vodovodnoj mrežu i uglavnom je kompletna oprema vezana za to odnosno poboljšanje uvjeta u pružanju usluga građanima. Pored toga dobili smo i druge aparate poput sjekačica za asfalt, pumpe za vodu i mašine za ravnjanje tla i slično“ - pojasnio je Borović.

Dodao je da je vodosnabdjevanje na području Općine Foča u FBiH na zadovoljavajućem nivou, a nestašice vode rijetko se dešavaju i to isključivo u ljetnom periodu

„Jedan dio vodovodne mreže je zastario ali je veći dio rekonstruiran, istina ne po standardima kakvi bi trebalo da budu. Moram istaći da sam kvalitet vodovodne mreže nije na zavidnom nivou tako da imamo tih gubitaka i određenih problema u snabdjevanju stanovnika vodom, posebno u toku ljeta. Zbog toga bi bila nužna rekonstrukcija pojedinih dijelova“ - istakao je Borović.

Javno komunalno preduzeće „Ušće“ Ustikolina ima samo pet uspolenika. Zbog teške finansijske situacije u općini Foča u FBiH koja dijelom finansira rad preduzeća, nisu u mogućnosti uposliti nove radnike.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana