Ekonomija     | 21.10.2019. 16:01 |

Revir Sportskog ribolovnog društva 'Bosna' Žepče proglašen najuređenijim

FENA Saopćenje

DOBOJ, 21. oktobra (FENA) - Ribolovni revir Sportskog ribolovnog društva „Bosna“ Žepče proglašen je najuređenijim ribolovnim revirom u 2019. godini na rijeci Bosni.

Proglašenje je uslijedilo po završetku konkursa koji je organizovala Akciona grupa „Za čisti sliv rijeke Bosne“, a predstavnicima ribolovnog društva kao nagrada predat je riječni čamac.

Ova aktivnost Akcione grupe ima za cilj doprinos jačanju kapaciteta ribolovnih društava koji su važan subjekt u održavanju čistoće obala rijeke Bosne i koja rade na pripremi segmenata ponude ribolovnog turizma na ovom području.

Završeni konkurs je dio Eko-turističke kampanje koja se realizuje pod sloganom 'Sačuvajmo prirodu i kulturu'. Ciljevi kampanje su podizanje ekološke i turističke svijesti stanovništva, kao i podstrek za stavljanje u funkciju raspoloživih ljudskih i tehničkih resursa za poboljšanje eko-turističkog imidža područja u slivu rijeke. 

Članstvo Akcione grupe „Za čisti sliv rijeke Bosne“ čine gradovi, općine/opštine - Ilidža, Centar Sarajevo, Ilijaš, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Tešanj, Doboj Jug, Doboj, Modriča, Šamac, zatim JU Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, Federalna uprava civilne zaštite, Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske, u koordinaciji ROTOR organizacije za razvoj turizma regije, saopćeno je iz ROTOR-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Održan posljednji trening mladih reprezentativaca BiH za Svjetsko prvenstvo u ribolovu

Na Buškom jezeru ulovljeni somovi dužine preko dva metra

U subotu počinje ribolovna sezona

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'