Ekonomija     | 21.10.2019. 10:52 |

Mostar dobiva Centar za kompetenciju koordinatnog mjerenja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21.listopada (FENA) - Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru otvara Centar za kompetenciju koordinatnog mjerenja (CMM) u utorak, 22. listopada, s početkom u 11 sati.

Centar za kompetencije koordinatnog mjerenja je uspostavljen kroz projekt "Jačanje sustava kvalitete tehnoloških i industrijskih proizvoda i usluga u Bosni i Hercegovini: Centar za kompetencije koordinatnog mjerenja", priopćio je Ured za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru.

Projekt je implementirala Organizacija Ujedinjenih naroda za industrijski razvoj - United Nations Industrial Development Organization (UNIDO) u suradnji s partnerima Vijećem ministara Bosne i Hercegovine, Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru, Vladom Republike Slovenije i tvrtkom Lotrič Control d.o.o. BiH.

Centar za kompetencije koordinatnog mjerenja (CMM) osigurat će međunarodno priznate usluge kalibracije i ispitivanja. Pored novih mogućnosti za obrazovanje i usluga za industriju, također će omogućiti napredno istraživanje u polju kontrole kvalitete proizvoda u suradnji s lokalnim industrijskim tvrtkama i onima iz okruženja.

Centrom će se osigurati i laboratorij za kalibraciju duljine, što će biti podrška za infrastrukturu za određivanje sukladnosti u BiH. Realizacijom projekta će se omogućiti praktičan rad na području mjerenja i kontrole kvalitete proizvoda studentima strojarstva, računarstva i elektrotehnike te će doprinijeti povećanju konkurentnosti lokalnih poduzeća na međunarodnom tržištu.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg

Završen SMART Campus Hackathon by SUMIT 2023.

Svečana sjednica Senata: Sveučilište u Mostaru je most koji povezuje dvije države

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo