Servisne informacije     | 20.10.2019. 11:15 |

Pojačana frekvencija vozila ka lokalnim izletištima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. oktobra (FENA) - Povoljne vremenske prilike doprinose pojačanoj frekvenciji vozila, posebno na putevima ka lokalnim izletištima. Na svim dionicama iz BIHAMK-a savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na autoputu A-1 izvode se radovi na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od 2 km.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo