Servisne informacije     | 19.10.2019. 17:07 |

Uspostavljen saobraćaj na M-17 u blizini Maglaja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) - Završen je uviđaj saobraćajne nesreće na magistralnom putu M-17 kod mjesta Misurići u blizini Maglaja, nakon čega je uspostavljen saobraćaj na toj dionici, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na autoputu A-1 u toku je izvođenje radova na dionici Sarajevo sjever-Lepenica, na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od dva kilometra.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj će biti obustavljen od 00.30 do 04.30 sati.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-4 M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Bosanski Brod, kao i na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Orašje, Velika Kladuša i Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo