Ekonomija     | 19.10.2019. 09:31 |

Seminar o inbound marketingu - Koje alate koristiti za poboljšanje prodaje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) - Stručnjak za CRM i Inbound marketing, Norvežanin Tore Berntsen, govorio je jučer u Sarajevu na seminaru posvećenom temi inbound marketinga i njegove primjene u biznisu.

Učesnici seminara, marketing menadžeri brojnih bh. kompanija, slušali su o mogućnostima unapređenja marketinga i prodaje na domaćem tržištu.

- Inbound marketing omogućava prodavcu da što prije dođe do svoje ciljne skupine i do korisnika koji su već zainteresovani za njegov proizvod, a koji već kupuju u okviru te industrije. Inbound je strategija korištenja marketinških tehnika kao što su: content marketing, SEO, marketing na društvenim mrežama, blogovi i slično, a sve u cilju privlačenja novih korisnika - pojasnio je Tore Berntsen u svom predavanju.

Seminar je održan u organizaciji agencije “Lillium d.o.o.” koja kroz takve edukacije radi na približavanju prednosti digitalnog marketinga u poslovanju.

Direktor te agencije Haris Husejnović kazao je da je evidentno da postoji dosta prostora za unapređenjem marketinga i prodaje na domaćem tržištu.

- Iako su marketing menadžeri koji se ozbiljno bave tim poslom upoznati sa pojmom ‘inbound marketinga‘, rijetko koja firma ima posložene i automatizovane procese kroz CRM. Takvim pristupom možemo marketing staviti u svrhu prodaje, što mu je i primarna namjena - naveo je Husejnović.

Agencija Lilium planira i u narednom periodu održavati seminare koji će domaćim kompanijama približiti prakse iz inostranstva koje bi se mogle implementirati i na domaćem tržištu - saopćeno je iz te agencije.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Trgovinski deficit FBiH u januaru 2022. godine 327.063.000 KM

Grad Zenica zbog duga za kamatu blokirao rudnik, za 15. januar zakazan štrajk

U Federaciji BiH u prošloj godini izdana 51 okolišna dozvola

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo