Svijet     | 18.10.2019. 20:22 |

Erdogan: Nadam se da će dogovor sa SAD-om biti ispoštovan

FENA Internet

ANKARA, 18. oktobra (FENA) - Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, govoreći o postignutom sporazumu između njegove zemlje i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) o privremenoj obustavi operacije "Izvor mira" na sjeveru Sirije, poručio je kako se nada da će dogovor s SAD-om biti ispoštovan tokom predviđenih 120 sati.  

Erdogan je u Ankari odgovarao na pitanja novinara u vezi s operacijom "Izvor mira", koja je u četvrtak navečer privremeno obustavljena na sastanku delegacija Turske i SAD-a u Ankari. 

- Nadam se da će dogovor s SAD-om biti ispoštovan tokom predviđenih 120 sati - rekao je Erdogan te dodao: "Neće se Turska dovijeka obračunavati s teroristima u Siriji, to će raditi tamošnji režim", javlja agencija Anadolija. 

Podvukao je kako taj sporazum nije postignut s režimom, već sa SAD-om. 

- Mi ovaj sporazum nismo uspostavili s režimom, već sa Sjedinjenim Državama. Šta nam je SAD obećao, 'U toku narednih 120 sati protiv vas neće biti nikakvih aktivnosti. Također i vas molimo da ne radite ništa protiv organizacije'. Mi se trenutno držimo tog principa, ako režim nešto poduzme na tom planu, od nas će dobiti adekvatan odgovor - poručio je Erdogan. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Kongres SAD-a odobrio 228 miliona dolara vojne pomoći za Litvaniju, Latviju i Estoniju

Rama: Provedba sporazuma između Kosova i Srbije važna je za sigurnost na zapadnom Balkanu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo