Sport     | 18.10.2019. 16:57 |

El Clasico 18. prosinca na Camp Nou

FENA Agencije

MADRID, 18. listopada (FENA) - Najveći španjolski nogometni derbi između Barcelone i Real Madrida, koji je trebao biti igran za osam dana na Camp Nou, a odgođen je zbog prosvjeda u Kataloniji, pomaknut je na 18. prosinca.

Odbor za natjecanje Španjolskog nogometnog saveza u petak je "zbog više sile" uzrokovane prosvjedima zagovornika nezavisnosti Katalonije odlučio odgoditi derbi i priopćio da se Barcelona i Real Madrid do ponedjeljka moraju dogovoriti o novom datumu utakmice na stadionu Camp Nou ili će Odbor za natjecanje odrediti datum.

"Naša želja bila je igrati El Clasico na Camp Nou 26. listopada, kako je bilo predviđeno, o čemu smo obavijestili Odbor. Imamo povjerenja u svoje članove i navijače čije je ponašanje uvijek bilo za primjer“, navela je Barcelona u priopćenju.

"No s obzirom na odluku Odbora da odgodi utakmicu, mi predlažemo 18. prosinca kao novi datum odigravanja utakmice“, dodao je katalonski klub.

Nakon Barcelone kratkim priopćenjem se oglasio i "kraljevski klub".

"Real Madrid želi izvijestiti kako su oba kluba predložila 18. prosinca za odigravanje te utakmice“, zaključuje se u priopćenju, prenosi Hina.

U Barceloni peti dan traju ulični prosvjedi nakon što je u ponedjeljak Vrhovni sud osudio devetero katalonskih dužnosnika na zatvorske kazne od 9 do 13 godine zbog organiziranja referenduma o nezavisnosti 2017. godine kojeg je bio zabranio ustavni sud i posljedičnog proglašenja republike Katalonije. Osuđeni su zbog poticanja stanovništva na ustanak i trošenja javnog novca za organiziranje zabranjenog referenduma.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Huseinbašić: Uz podršku navijača do uspjeha

Milošević: Ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu (VIDEO)

Milošević: Ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti