Najave     | 18.10.2019. 16:33 |

Kantonalni sud u Novom Travniku obilježit će Europski dan pravde

FENA Saopćenje

NOVI TRAVNIK, 18. listopada (FENA) - Okruglim stolom "Rodno zasnovano nasilje: Izazovi i napredak u BiH" Kantonalni sud u Novom Travniku, kao predstavnik BiH u Europskoj mreži pilot sudova, obilježit će 31. listopada - Europski dan pravde.

Okrugli stol bit će organiziran u suradnji i uz podršku Atlantske inicijative i okupit će predstavnike ministarstava, sudova, tužiteljstva, Odvjetničke komore, centara za socijalni rad, te drugih vladinih i nevladinih organizacija.

U okviru obilježavanja Europskog dana pravde, na tom sudu će biti upriličen i Dan otvorenih vrata, kada će biti organizirani obilasci za zainteresirane građane, učenike osnovnih i srednjih škola te studenate.

"Predstavnici Suda će zainteresirane osobe, učenike i studente, upoznati o radu Suda, s naglaskom na informiranje o Smjernicama za prevenciju seksualnog i rodno zasnovanog uznemiravanja u pravosudnim institucijama u BiH", priopćeno je iz Suda.

Europski dan pravde ustanovili su 2003. godine Vijeća Europe i Europska komisija, a obilježava se svake godine u listopadu, s ciljem da približi građanima pravosudni sustav, te da im se pruži mogućnost da bolje razumiju svoja prava i upoznaju sredstva koja im stoje na raspolaganju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Novi Travnik dobio 42.500 eura za uređenje Gradske knjižnice

Novi Travnik: Milas posjetio gradilišta u projektima koje financira Vlada RH (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'