Ekonomija     | 18.10.2019. 15:35 |

U Bihaću otvoren Ured Udruženja poslodavaca FBiH - grupacije USK

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 18. oktobra (FENA) - Današnjim otvaranjem Ureda u Bihaću, Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine - grupacija Unsko-sanskog kantona (USK), potvrdilo je maksimalni angažman i želju za stvaranjem povoljnog poslovnog ambijenta u ovom dijelu države.

- S obzirom na složenost situacije u državi i različite nivoe vlasti, mi se jednostavno moramo udružiti i organizirati. Ovaj ured će biti jezgro svih uspješnih i ambicioznih poslodavaca, odakle ćemo nastupati prema klijentima, predstavnicima vlasti i svim građanima. Trenutno imamo oko 30 članova koji su primjeri izvrsnosti u svom poslu. Nadamo se da će i drugi prepoznati značaj ovog udruženja i ureda za kanton -riječi su Edina Ibrahimpašića iz Udruženja poslodavaca USK.

Ured u Bihaću je četvrti u Federaciji BiH, s obzirom na to da su prethodila otvaranja ureda u Tuzli, Zenici i Travniku.

- Ovo je na neki način širenje naše infrastrukture i približavanje članicama. Pokušavamo uspostaviti i saradnju s kantonima, razraditi zajedničke ideje i unaprijediti poslovni ambijent - kazao je predsjednik Udruženja poslodavaca Federacije BiH Adnan Smailbegović.

Predstavnici gradske i kantonalne vlasti također su naglasili važnost postojanja Ureda poslodavaca USK, kojeg su okarakterizirali kao potvrdu zajedničkog opredjeljenja za poboljšanje ovdašnjih privrednih prilika.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović boravio u dvodnevnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu

Ministrica Bošnjak i predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH o unapređenju procesa na tržištu rada

Poslodavci na sastanku kod Vlade FBiH: Nastaviti i ubrzati reformske procese

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'