Sport     | 18.10.2019. 10:42 |

Mahmutović: Sarajevo je večeras favorit, ali favoriti uvijek i ne pobjeđuju

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 18. oktobra (FENA) - Nakon dvosedmične prvenstvene pauze danas se utakmicama 13. kola nastavlja BHT Premijer liga u kojem će zenički Čelik gostovati kod Sarajeva (18.00 sati). Prvi međusobni ovosezonski susret ova dva tima u Zenici okončan je bez pobjednika i bez golova.

-Sarajevo je aktuelni prvak i na vrhu su tablice pa je i zbog toga favorit, ali favoriti uvijek i ne pobjeđuje. Očekujem dobru utakmicu, dostojnu renomea naša dva kluba, ali se nadam i pozitivnom rezultatu za Čelik. Dobro smo radili u prvenstvenoj pauzi i spremni smo za nastavak sezone - kaže napadač zeničkog premijerligaša Aidin Mahmutović, koji će danas tek treći put ove sezone od početka predvoditi napad Čelika.

Mahmutovć je, s tri gola, uprkos manjoj minutaži, vodeći strijelac tima u dosadašnjem toku sezone. Sa dva gola protiv Širokog Brijega u prošlom kolu na Bilinom polju, Mahmutović je bio i najzaslužniji za taj trijumf, koji je donio malo mira u redove Čelika.

Napadač Haris Dilaver, koji zbog povrede grudnog koša prošle sedmice nije putovao ni na mini-pripreme u Međugorje, vjerovatno večeras neće biti u konkurenciji za tim, ali se vraćaju Ermin Huseinbašić, Anel Dedić i Carlos Fabian, koji su odradili suspenziju zbog kartona.

Zbog ugovora o posudbi, koji su potpisali sa Sarajevom, neće moći nastupiti mladi Ševkija Resić. Čelik je s 16 bodova sedmi, dok Sarajevo s 24 boda dijeli lidersku poziciju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Čelik dva puta vodio pa izgubio u gostima kod Mladosti DK

Mahmutović: Niko ni ne pomišlja na poraz protiv Mladosti DK

Čelik okončao pripreme u Međugorju, Mahmutović predvodi napad protiv Sarajeva

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'