Bosna i Hercegovina     | 18.10.2019. 10:48 |

Treći trening za predstavnike omladinskih organizacija u Zenici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. oktobra (FENA) - U cilju edukacije predstavnika omladinskih organizacija, koji namjeravaju da pokrenu Centar za mlade u Zenici, bit će upriličen trening u tom gradu.

Taj centar će mladim ljudima omogućiti besplatan prostor za realizaciju aktivnosti, istovremeno nudeći im programe za unapređenje vještina i kompetencija koje se danas zahtijevaju da jedna mlada osoba posjeduje.

Također, na treningu će se govoriti o standardima kvalitete rada u omladinskim centrima, praćenja i vrednovanja rada, kao i definisanje ciljeva i karaktera Centra, te njegovog menadžmenta.

Udruženje „PRONI“, Centar za omladinski razvoj Brčko distrikt BiH u saradnji s partnerskom organizacijom REaktiv Zenica organizuje navedeni trening u nizu u okviru projekta “BHRI093 - Where Youth isn’t Wasted on the Young: Zenica Youth Center“, podržanog kroz IOM BIH - BHRI inicijativu, saopćili su organizatori.

Udruženje REaktiv Zenica potpisalo je i ugovor sa gradskom upravom Zenica u cilju otvaranja Centra za mlade u Zenici  i na taj način će biti osiguran prostor koji će se koristiti za realizaciju aktivnosti čija je namjera unapređenje položaja mladih u Zenici.

Dodašnji rezultati u Centru za mlade Zenica i planovi za naredni period bit će predstavljeni sutra na pres- konferenciji u Zenici.                                                                                    

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta