Stranačke aktivnosti     | 18.10.2019. 09:58 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Platforma za progres će se i u budućnosti finansirati isključivo iz članarina i donacija svojih članova 
 

Platforma za progres u potpunosti podržava zaključke iz analize Koalicije "Pod lupom" o pitanju finansiranja političkih stanaka u Bosni i Hercegovini.

U njihovoj analizi, između ostalog, se navodi da čak trećina stranaka nije podnijela postizborne finansijske izvještaje o kampanji za prošlogodišnje Opće izbore, a troškovi kampanje iznosili su 9,6 miliona KM.

Platforma za progres ovo smatra nedopustivim, a sama analiza je još jedan u nizu dokaza da je izmjena postojećeg Izbornog zakona neophodna.

U cilju toga, Platforma za progres priprema prijedlog paketa reformskih zakona koji se tiču finansiranja političkih partija.

Podsjećamo da se Platforma za progres finansira isključivo od donacija i članarina i da takav pristup neće mijenjati, ali će se zalagati da se ovakva praksa primjenjuje i u ostalim političkim partijama čije se izborne aktivnosti uglavnom u najvećoj mjeri finansiraju novcem građana i građanki Bosne i Hercegovine.

Ovo je prilika da pozovemo sve političke aktere u našoj državi da pokažu odgovornost prema ljudima koji finansiraju njihov rad i njihove aktivnosti.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo