Ekonomija     | 18.10.2019. 09:58 |

Gradonačelniku Miliću u Skoplju uručeno priznanje 'Globallocal'

FENA Saopćenje

BRČKO, 18. listopada (FENA) - Gradonačelniku Brčkog Siniši Miliću uručena je internacionalna nagrada i priznanje "Globallocal", u okviru Svjetskog kongresa poduzetnika u Skoplju, čime je Brčko distrikt proglašen regionalnom zajednicom za kreiranje dobrog ozračja za razvoj poduzetništva u središnjoj i jugoistočnoj Europi.

 "Brčko distriktu BiH pripalo je ovo priznanje zbog pogodnosti koje nudi kao lokalna zajednica. Naglašen je povoljan zemljopisni položaj, značaj rijeke Save i multietničke sredine s autonomnom zakonodavnom, izvršnom i sudbenom vlašću, dobro razvijena cestovna infrastruktura s novoizgrađenom obilaznicom oko grada te značaj 'Luke Brčko'. Posebno su spomenute i poticajne mjere za poduzetnike u smislu brojnih olakšica fiskalnog i nefiskalnog karaktera", priopćila je u petak Vlada Brčko distrikta BiH.

 Gradonačelnik Milić izrazio je zahvalnost zbog činjenice da je Brčko izabrano među 36 najboljih gradova i zajednica Sjeverne Makedonije, Republike Srbije, Republike Hrvatske, Republike Slovenije i Bosne i Hercegovine te naglasio značaj sudjelovanja na jednom ovakvom kongresu.

 "Ovakvi događaji potiču dijalog i suradnju s ciljem kvalitetnijeg i bržeg povezivanja država i gradova s područja jugoistočne Europe ali i šire. Ovo je iznimna prilika da na stručnoj i znanstvenoj platformi otpočnemo raspravu poduzetnika, ekonomista, poslovnih ljudi, stručnjaka i političara o značaju poduzetništva za sveukupan društveni razvitak", rekao je Milić.

 Naglasio je značaj primjene Zakona o poticaju u gospodarstvu u Brčkom i istaknuo da Distrikt od ostalih lokalnih zajednica izdvaja činjenica da je po osnovi raznih investicijskih olakšica i poticaja od početka primjene Zakona do danas isplaćeno oko 50.000.000 maraka, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo