Regija     | 17.10.2019. 21:03 |

Privedena sva petorica osumnjičenika za silovanje

FENA Agencije

ZADAR, 17. listopada (FENA) - Posljednjeg od petorice osumnjičenika za grupno silovanje maloljetnice zadarska policija privela je u četvrtak nešto prije 20 sati, javila je Hina.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru u četvrtak je prihvatilo žalbu tužiteljstva te je svoj petorici osumnjičenika za grupno silovanje maloljetnice odredilo mjesec dana istražnog zatvora. Ta odluka je pravomoćna i na nju više nema prava žalbe.

Policijski službenici PU zadarske postupili su temeljem današnjeg naloga Županijskog suda i tijekom večeri u zatvor u Zadru predali sve osobe na koje se nalog odnosio, rekla je večeras Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

U fokusu hrvatske javnosti proteklih dana bio je slučaj silovanja maloljetnice u Zadru. Kako sumnja policija, mladići u dobi od 17 do 19 godina više puta tijekom godinu dana silovali su 15-godišnjakinju. Ta su kaznena djela snimali i tim snimkama djevojku ucjenjivali.

Veliku prašinu u javnosti podigla je prošlotjedna odluka suda da osumnjičenike, nakon što su ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu i kod suca istrage Županijskog suda u Zadru, pusti da se brane sa slobode uz mjere opreza.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Četiri igrača argentinskog Velez Sarsfielda osumnjičeni za silovanje novinarke

Osumnjičeni za silovanje pacijentice u psihijatrijskoj ustanovi u istražnom zatvoru

Osim za silovanje lički policajac prijavljen i za dječju pornografiju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo