Stranačke aktivnosti     | 17.10.2019. 16:22 |

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

FENA Saopćenje

Goran Akšamija, zastupnik Naroda i Pravde u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, pozvao je Vladu FBiH i Vijeće ministara BiH da se aktivno uključe u rješavanje migrantske krize u Unsko-sanskom kantonu.

Akšamija podsjeća kako bi migrantska kriza, koja traje već mjesecima, svakog časa mogla prerasti u humanitarnu katastrofu nesagledivih razmjera.

„Ovo je moj apel kao čovjeka, liječnika i političara da se svi aktivno uključimo u rješavanje krize. Vrijeme je da po strani ostavimo naše političke razlike i razmimoilaženja i da zajedno odgovorimo na ovaj izazov time pokazujući da narod i vlasti u Unsko-sanskom kantonu nisu ostavljene same.“ kaže Akšamija.

On navodi da je "očigledna potreba da Vlada FBiH održi hitnu sjednicu i da konstantno komunicira sa vlastima Unsko-sanskog kantona, a po potrebi, uslijed ovakvog stanja, koje bi moglo prerasti u humanitarnu katastrofu, Vlada FBiH i Vijeće ministara BiH moraju biti na terenu, moraju kontinuirano zasjedati sve dok se ne iznađe rješenje.“, navodi se u saopćenju zastupnika Naroda i Pravde Gorana Akšamije.

U saopćenju se dalje navodi kako je porazno da su svi dosadašnji zaključci ostali samo mrtvo slovo na papiru i da su narod i vlast u Krajini prepušteni sami sebi.

„Ovo je test za sve nas, ovo je test da li i koliko postoji države i državnih institucija. Prebacivanje odgovornosti sa nivoa na nivo mora hitno prestati; odgovornost je na svim nama. Vijeće ministara BiH i Vlada FBiH moraju koordinirati sve nivoe vlasti i sve aktivnosti, a ja lično, kao i moja stranka Narod i Pravda stojimo na raspolaganju da se uključimo svim svojim kapacitetima“, kaže na kraju Akšamija.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana