Bosna i Hercegovina     | 17.10.2019. 15:47 |

Zlatna plaketa dodijeljena ministru Bukvareviću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. oktobra (FENA) - Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je obilježavanju 25. godišnjice rada i postojanja Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Grada Tuzla.

U okviru programa obilježavanja položeno je cvijeće na spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima 1992.-1995. na Slanoj Banji, te je održana svečana akademija na kojoj je predsjednica Upravnog odbora Sabira Mićanović prezentirala rad ove Organizacije.

- Što se tiče materijalno-statusnog zbrinjavanja, a tu mislim na stambeno, porodične invalidnine, zdravstveno osiguranje, banjsko liječenje, školovanje djece i zapošljavanje, građenje baze podataka, moram istaći da se dosta toga postiglo - kazala je Mićanović.

Bukvareviću je uručena Zlatna plaketa u znak zahvalnosti za sve što Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rada čini za tu populaciju, saopćeno je iz te institucije.

- Naša trajna zadaća je briga o ovim porodicama jer su njihovi očevi, majke, braća, sestre dali najviše što su mogli za odbranu države BiH, svoje živote. Oni su branili sve građane i hiljadugodišnju tradiciju suživota na ovim prostorima. Tuzla kao jedan od najvažnijih centara u našoj državi je dala ogroman doprinos u odbrani BiH. Imali smo korpus koji je držao najveću slobodnu teritoriju. Briga o ovim porodicama nikada nije dovoljna. Danas stavljamo u prioritet zapošljavanje djece šehida i poginulih boraca. Sva djeca šehida i poginulih boraca trebaju dobiti priliku za zaposlenje, to je najmanje što mi možemo uraditi - istakao je Bukvarević. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu