Stranačke aktivnosti     | 17.10.2019. 12:03 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, Milan Dunović održao je danas sastanak sa predstavnicima zastupnika Demokratske fronte u Zastupničkom domu i Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Almom Kratina, Samerom Rešidatom, Sandrom Imširović i Borisom Krešićem.

Tema sastanka bila je Zakon o notarima Federacije Bosne i Hercegovine i pet pratećih zakona koje je Ustavni sud FBiH proglasio neustavnim po Zahtjevu za ocjenu usklađenosti odredaba zakona čiji je pravni osnov bio član 73. Zakona o notarima, koji propisuju obaveznu notarsku obradu isprava za sve pravne poslove koji su bili definisani u članu 73. Zakona o notarima.

Zastupnici Demokratske fronte opredjeljeni su da amandmanski djeluju na Zakon o notarima i pet pratećih zakona u oba doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine kako bi se ocjena Ustavnog suda potpuno implementirala.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo