FENA biznis     | 17.10.2019. 10:15 |

Proglašeni pobjednici ovogodišnjeg Nestlé Zdravo! atletskog kupa

FENA Saopćenje

Ove godine u atletskom kupu sudjelovalo više od 2300 dječaka i djevojčica

– Podjelom medalja i pehara za najbolje ekipe i pojedince, u Tuzli je završeno finale 11. Nestlé Zdravo! kupa, čiju organizaciju i ove godine potpisuju Atletski Savez BiH i kompanija Nestlé Adriatic. U finalu ovogodišnjeg kupa učestvovalo je 196 dječaka i djevojčica koji su se prethodne školske godine takmičili u konkurenciji od preko 2300 učesnika iz 31 osnovne škole. Na takmičenje u 7 atletskih disciplina osnovci su stigli iz 8 gradova, i to iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Zenice, Tuzle, Prijedora, Čitluka i Sokoca.

„Svi smo svjesni da djeca danas dosta vremena provode ispred ekrana, računara ili mobitela stoga je važno da im mi, kao njihovi odgajatelji, skrenemo pažnju na značaj fizičke aktivnosti već od ranog uzrasta. Ne trebaju svi oni biti vrhunske sportiste. Ali trebaju na vrijeme prepoznati važnost bavljenja sportom. Naš cilj je da oni već sada shvate da je u zdravom tijelu, zaista, zdrav duh.“ izjavila je ovim povodom Kada Delić Selimović, direktorica Atletskog kluba Sloboda Tehnograd.

Nestlé Zdravo! kup je program edukacije učenika osnovnih škola o pravilnoj ishrani i važnosti fizičke aktivnosti, kojim kompanija Nestlé, u suradnji sa Atletskim Savezom BiH, nastoji da doprinese razvoju zdravijih generacija. Ovaj program dio je globalne Nestlé4HealthierKids (Nestlé za zdraviju djecu) inicijative koju Nestlé provodi u 80 zemalja, na taj način doprinoseći edukaciji više od osam miliona djece svake godine. U BiH se ovaj projekat implementira već 8 godina, a u njemu je do sada učestvovalo više od 14.000 djece. Važnost projekta prepoznali su i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, te Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke.

„Naša misija je doprinijeti kreiranju kvalitetnije budućnosti za svu djecu, i to stvaranjem zdravih navika već od ranog uzrasta i podsticanjem ljubavi prema sportu. Drago nam je da taj cilj dijelimo sa više od 300 partnera diljem svijeta - sportskih udruženja, nutricionista, te javno-zdravstvenih institucija, među kojima je i Atletski savez BiH. Mene zaista usrećuje činjenica da smo kroz Nestlé Zdravo! kup ove godine pokrenuli više od 2300 djece i nadam se da će taj broj svake naredne godine biti sve značajniji.“ Istakla je Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih komunikacija, Nestlé Adriatic.

Najbolje rezultate u disciplini skok u dalj zabilježili su Luka Ćurković (6,82) i Anna Ćurković (4,92) iz Čitluka, dok su najbolji u skoku u vis bili Magdalena Ilić (155) iz Banja Luke i David Sokolović iz Sokoca (165). U bacanju kugle najuspješniji su bili Vještica Bojan (13.92) i Natalija Medojević (10,50) iz Banja Luke, a na 100m najbrži su bili Ana Dorotea Markić iz Mostara (13:18)  i Filip Grbić iz Prijedora (12:13). 300 m najbrže su pretrčali Kristina Stojković (44:45) i Andrej Dobras (38:61) iz Banja Luke, a 600m Damjan Grubić iz Banja Luke (1:28:98) i Anastasija Udovčić iz Prijedora (1:41:20). Pehari za najbolje pojedince otišli su u ruke Anastasije Udovčić iz Prijedora, sa rezultatom 1:41,20 u disciplini 600 m, te Luki Ćurkoviću iz Čitluka, sa daljinom 6,82 m u disciplini skok u dalj.

 

Za dodatne informacije kontaktirajte:

Irena Kurtanjek

Menadžer korporativnih komunikacija

Nestlé Adriatic, Av. Većeslava Holjevca 40, 10010 Zagreb

E-mail: irena.kurtanjek@hr.nestle.com

Mob +385 99 7313 738

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Via Media i Bingo najuspješniji na vodećem digitalnom festivalu u regiji

Via Media najnagrađivanija agencija u BiH

Via Media apsolutni pobjednik na Sempl-u

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'